20 Ianuarie 2011, reprezentanti ai societatii civile din Romania atrag atentia asupra realei meniri a Ministerului Culturii

«Previous Submission
Next Submission»
Inapoi la stiri

          Ministerul Culturii prin ministrul actual - domnul Kelemen Hunor are responsabilitate fata de istoria poporului roman, fata de istoria Europei, fata de patrimoniul universal natural si cultural de a include zona Rosia Montana pe lista indicativa ce urmeaza a fi inaintata catre UNESCO.

           Intalnirea ddin 20 Ian 2011, din fata Ministerului Culturii a avut scopul de a reaminti ministrului culturii si ministerului pe care il conduce faptul ca: TRECUTUL NOSTRU NU ESTE NEGOCIABIL!

           Promisiunile pentru un viitor prosper al zonei Rosia Montana, asa cum sunt facute de RMGC sunt, in primul rand, doar promisiuni care se bazeaza pe distrugeri ireversibile. Cei 1860 de ani de atestare documentara a localitatii Rosia Montana - Alburnus Maior, care se vor celebra la data de 6 Februarie 2011 vin sa confirme inca o data inestimabilele valori patrimoniale, naturale si culturale ale zonei.

           Mesajul nostru:

  • Nu permitem distrugerea patrimoniului cultural si natural;
  • Dorim ca rezervele strategice ale tarii sa fie pastrate pentru generatiile viitoare sau pana cand va fi posibila o exploatare fara distrugeri devastatoare;
  •  Dorim ca Rosia Montana sa fie inclusa pe lista UNESCO pentru a-i asigura un loc pe harta lumii si o dezvoltare pe termen lung a comunitatii din zona la nivelul valorii patrimoniului recunoscut .
Nici o suma promisa nu poate rascumpara distrugerile ireversibile provocate de exploatarea miniera propusa de RMGC!


Date de contact

Telefon:
+40 21 2532465

Fax:
+40 21 6422452

E-mail:
contact@asociatiaheritage.ro
asociatia.heritage@gmail.com