Restaurare CASA STORK

Casa familiei Storck, azi muzeul “Frederic si Cecilia Storck”, fiinteaza in locuinta artistilor Frederic Storck si Cecilia Cutescu Storck, construita intre 1912-1913, dupa planurile concepute de ei si cu contributia arhitectului Alexandru Clavel.

Cladirea in stil anglo-flamand imbina elementele arhitectonice intr-un ansamblu arhitectural deosebit si exprima preferintele pentru arhitectura de factura germanica a artistilor, casa in sine fiind decretata monument istoric. Din anul 1951 atelierele celor doi artisti au devenit muzeu de arta, deschis permanent pentru vizitatori, iar familia Storck a locuit in spatiul destinat locuintei.

Muzeul “Frederic si Cecilia Storck” pastreaza istoria unei intregi dinastii de artisti, incepand cu Karl Storck, fondator al scolii romanesti de sculptura. Cei 150 de ani de istorie a acestei familii se identifica cu aproape 100 de ani de istorie a Casei Storck. Muzeul adaposteste operele de arta ale sculptorului Frederic Storck si ale sotiei sale, Cecilia Cutescu Storck, ale sculptorilor Karl Storck si Carol Storck, tatal si fratele sculptorului Frederic Storck. De asemenea muzeul cuprinde colectii de sculptura religioasa medievala, de acuarele ale pictorului fotograf Carol Popp de Szathmary si de monede si medalii. In gradina casei se afla expuse pe langa sculpturi ale lui Frederic Storck si coloane si capiteluri care au apartinut casei artistilor de la Balcic si au fost recuperate de Cecilia Cutescu Storck.

O atitudine pozitiva fata de arta si arhitectura contemporana duce la acceptarea ideii posibilitatii reabilitarii acestui foarte frumos monument de arhitectura si de arta, reabilitare care este preocuparea cea mai motivata din punct de vedere profesional.

Se propune atat reabilitarea constructiei arhitectonice si a incintei care constituie curtea acesteia, cat si a frescelor din interior si a exponatelor din interior si exterior care au fost deteriorate de

Date de contact

Telefon: